Leerlingen OBS Hendrik Wester krijgen keuzevakken

OUDE PEKELA – Op OBS Hendrik Wester in Oude Pekela krijgen een extra aanbod door middel van keuzevakken. De school doet dit in samenwerking met de plaatselijke ondernemers en eigen ouders.

OBS Hendrik Wester vindt het belangrijk dat de kinderen zich breed kunnen ontwikkelen. Het doel van de keuzevakken is dan ook om de kinderen een extra mogelijkheid te bieden om hun interesse, kennis en belangstelling uit te breiden.

Aan het begin van het schooljaar krijgen de leerlingen een keuzepakket mee van waaruit ze twee vakgebieden mogen kiezen. De keuze zal 5 weken achter elkaar gevolgd worden. Een kleine greep van de activiteiten waaruit kinderen kunnen kiezen; sport, excursies, koken, handvaardigheid, knutselen, borduren enzovoort. Afgelopen dinsdag 1 november is het eerste blok hiervan afgesloten.

Op de foto is een groep kinderen van OBS Hendrik Wester te zien die 5 weken achter elkaar mochten helpen bij Cevdet. Ze hebben hier geleerd en ervaren hoe pizza’s gemaakt worden en wat daar allemaal bij komt kijken. De kinderen mochten elke week ook zelf een pizza maken en deze meenemen naar huis! Een geweldig initiatief van Cevdet en een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen OBS Hendrik Wester en een plaatselijke ondernemer Cevdet.