Museum Wierdenland zoekt nieuwe vrijwilligers

EZINGE – Museum Wierdenland in Ezinge is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die belangstelling hebben voor diverse vrijwilligersbanen kunnen maandagavond 14 november om 20:00 uur langskomen.

Het museum verrast nieuwe bezoekers en het heeft in de laatste jaren tentoonstellingen georganiseerd die een groot publiek aanspreken. Dit alles is mogelijk door de inzet van vaste krachten maar vooral van de ruim 60 vrijwilligers. Maar er is behoefte aan versterking.

Onder andere bij het pr-team waar men op zoek is naar een webredacteur die het leuk vindt voor de nieuwe website te schrijven, werk dat vooral thuis gedaan kan worden. Het maken van de nieuwsbrief en het bijhouden van de Facebookpagina zijn pr-taken die het team graag met nieuwe collega’s wil delen. Maar niet alleen het pr-team, ook de groep baliemedewerkers, de gastvrouwen en –heren van het museum, zoekt versterking evenals het team (landschaps)gidsen en de vrijwilligers die zich voor educatie inzetten.

Een aantal vrijwilligers zal maandag 14 november aanwezig zijn om wat te vertellen over hun ervaringen. Maar bellen, mailen of zomaar even aanwippen is eveneens een mogelijkheid om meer over het werk in het museum te horen. Via 0594-621524 of info@wierdenland.nl En als men pas over enige maanden actief wil worden, ook dat hoort het museum graag.