Lycurgus debuteert met overwinning in Champions League

GRONINGEN – Abiant Lycurgus heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Champions League. De volleyballers wonnen in MartiniPlaza met 3-0 van het Bulgaarse Dobrudja 07.

De Groninger volleybalclub moest uitwijken naar MartiniPlaza, de thuishaven van Donar. Het eigen sportcentrum in het Alfa-college beschikt onder andere niet over het capaciteit van drieduizend toeschouwers.

Publiek op de banken

Ruim 4000 toeschouwers zagen in MartiniPlaza een sterk debuut van de Groningers in de Champions League. De volleyballers van Dobrudja 07 werden letterlijk naar huis geslagen. Het werd 26-24, 25-23, 25-23. Het publiek stond de hele avond al op de banken, maar door servicekanon Matt West ontplofte MartiniPlaza. Op de service van de Amerikaan maakte Lycurgus in de derde set maar liefst zeven punten achter elkaar.

Return

Volgende week dinsdag staat de return in Bulgarije op het programma. Abiant Lycurgus mag met 3-2 verliezen om alsnog verder te gaan. Elke overwinning betekent sowieso de volgende ronde en bij een 3-0 of 3-1 nederlaag volgt een golden set.

Smetje op de avond

Ondanks de schitterende overwinning volgt er waarschijnlijk toch nog een smetje op de avond. Lycurgus kan namelijk drie boetes opgelegd krijgen. Omdat het stuur van de bus van de Bulgaarse tegenstander op slot zat, kon de bus niet op tijd vertrekken vanaf het hotel. Ook ontbraken er twee headsets voor de scheidsrechters en werden er twee interviews buiten de mixed-zone afgenomen. Lycurgus is hier voor verantwoordelijk en de boete kan oplopen tot meer dan 1000 euro.