Parkeerproblemen Sportpark Corpus den Hoorn opgelost door Martini Ziekenhuis

GRONINGEN – Bezoekers van sportpark Corpus den Hoorn in Groningen mogen hun auto op zaterdag parkeren op de parkeerplaats voor personeel van het Martini Ziekenhuis. Dat heeft de gemeente afgesproken met het ziekenhuis.

Op zaterdag is het erg druk op de parkeerplaats, en door de bouw van het Topsportzorgcentrum verdwijnt een deel van de ruim driehonderd parkeerplaatsen. Het nieuwe gebouw, waar FC Groningen zich voornamelijk gaat vestigen, krijgt een eigen parkeerplaats. Deze wordt afgesloten met een slagboom.

De parkeerplaats van het Martini Ziekenhuis telt vijfhonderd parkeerplaatsen en is op zaterdag voornamelijk leeg. Bezoekers kunnen ook parkeren op de parkeerplaats van de Gasunie. Doordat bezoekers van het sportpark hier kunnen parkeren lijkt het parkeerprobleem op Corpus den Hoorn opgelost.

Het Topsportzorgcentrum moet rond juli 2018 in gebruik worden genomen.

Foto: Google Streetview