Elly Pastoor ontbijt met leerlingen OBS De Opstap

GROOTEGAST – De 14e editie van Het Nationaal Schoolontbijt staat voor de deur. In dit kader ontbijt loco-burgemeester Elly Pastoor van Grootegast op het gemeentehuis met leerlingen van OBS De Opstap uit Niekerk. Het burgemeestersontbijt vindt plaats op donderdag 10 november.

Veel kinderen slaan ’s ochtends hun ontbijt over of ontbijten niet gezond, terwijl een goed ontbijt de beste start is. Om dat te ervaren gaan honderdduizenden kinderen samen ontbijten, zowel op school als bijvoorbeeld op gemeentehuizen met de burgemeesters. Het Nationaal Schoolontbijt biedt een gezond ontbijtpakket aan die mede mogelijk wordt gemaakt door bakkers en supermarkten uit de buurt. Het brood, beleg en drinken passen binnen de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Jantje Beton

Elk jaar kiest Het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Deelnemende gemeenten doneren een symbolisch bedrag aan dit goede doel.

Foto: Google Streetview