Inwoners Winsum kunnen defecte straatverlichting digitaal melden

WINSUM – Inwoners van de gemeente Winsum kunnen voortaan defecte straatverlichting direct digitaal melden bij de aannemer die het onderhoud verricht aan de openbare verlichting. Dit kan op elk gewenst moment, juist ook als het buiten donker is en defecten aan de straatverlichting duidelijk zichtbaar zijn.

Wethouder Harmannus Blok: ┬┤Goed werkende openbare verlichting is van groot belang. Tijdens de donkere dagen nog meer dan anders. Niet alleen voor de verkeersveiligheid, ook voor het gevoel van sociale veiligheid en om criminaliteit te voorkomen. Wij verwachten met het nieuwe 24/7 bereikbare meldingensysteem het aantal defecte lantaarnpalen terug te dringen, en daarmee de leefbaarheid te verhogen┬┤.

Via de gemeentelijke website www.winsum.nl kan een storing via een linkje rechtstreeks bij de aannemer worden gemeld. De melder kan het lichtmastnummer invullen of een straatnaam uitkiezen. Bij deze laatste optie verschijnt er een kaart waarop de lantaarnpaal kan worden aangewezen. Is er al een storing gemeld over de lantaarnpaal? De status van de afhandeling is direct te zien, opnieuw melden is niet mogelijk. De afhandelingstermijn is afhankelijk van het type storing/defect en de weersomstandigheden. Normaliter heeft de aannemer 10 werkdagen de tijd om de storing te verhelpen.