Wethouder De Rook bezoekt sportclubs in Ten Boer

TEN BOER – Wethouder Paul de Rook van Sportzaken heeft op uitnodiging van zijn Ten Boerster collega, Peter Heidema, een bezoek gebracht aan de gemeente Ten Boer.

Er werd een bezoek gebracht aan alle sportaccommodaties in de gemeente. De besturen van de voetbalverenigingen GEO, sv Woltersum en Omlandia, de tennisclub TCTB en stichting B.E.S. (zwembad en Tiggelhal) verzorgden een rondleiding over hun sportaccommodatie.

Wethouder De Rook toonde zich onder de indruk van alle sportcomplexen. ‘Het ziet er allemaal keurig verzorgd uit. En het is hartverwarmend om te zien hoeveel vrijwilligers zich in de dorpen inzetten voor hun accommodatie’. Hij nodigde de besturen uit aan te geven wat zij graag willen behouden na de herindeling en wat er eventueel zou moeten veranderen. De verenigingen toonden zich over het algemeen tevreden over de huidige samenwerking met de Groningse medewerkers. Zij vroegen vooral aandacht voor de korte lijnen die nu bestaan met de gemeente. ‘Een wethouder plattelandsbeleid zou een goede zet zijn’, aldus Jannes Nijboer, voorzitter van de stichting B.E.S.

pjw_2242-www-pjotrwiese-nl

Wethouder De Rook concludeerde ter afsluiting, dat op sportgebied alle voorwaarden aanwezig zijn om de herindeling met vertrouwen tegemoet te zien. ‘Een sterke nieuwe gemeente, de bezieling en betrokkenheid vanuit de dorpen en verenigingen. De uitdaging is om deze elementen bij elkaar te brengen’.