Opnieuw duur puntverlies voor FC Groningen

NIJMEGEN – Een sterk gewijzigd FC Groningen trad zaterdagavond in Nijmegen aan tegen NEC. Trainer Faber wisselde zijn basiselftal op vier plaatsen na de zeperd tegen Willem II een week eerder. Mimoun Mahi, Juninho Bacuna en Yoëll van Nieff speelden in plaats van Bryan Linssen, Tom Hiariej en Jason Davidson, terwijl Reijnen de geblesseerde Samir Memisevic verving in het centrum van de verdediging.

In een saaie eerste helft waarin FC Groningen de minst slechte van beide ploegen bleek, waren de kansen op één hand te tellen. Gescoord werd er dan ook niet. Ook in de tweede helft hadden de noordelingen het betere van het spel, maar vonden meer dan eens NEC-doelman Delle op hun weg.

Een kwartier voor tijd leek FC Groningen op achterstand te komen toen Dario Dumic de bal achter doelman Sergio Padt kopte. Het Nijmeegse feestje ging echter niet door doordat de verdediger op Kasper Larsen leunde. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Een afgemeten voorzet van Van Nieff werd op waarde geschat door Tom van Weert die de 0-1 op het scorebord zette.

Lang konden de Groningers niet genieten van de voorsprong. In de 83ste minuut zette NEC-talent Ferdi Kadioglu de stand weer in evenwicht. Beide ploegen probeerden na de gelijkmaker nog een winnende treffer te forceren. FC Groningen was het dichtste bij de drie punten, maar Van Weert zag zijn tweede doelpunt van de avond afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na de komende interlandperiode speelt FC Groningen op 19 november in eigen huis tegen ADO.