Westerwolde geeft 3-0 voorsprong uit handen

VLAGTWEDDE – Na vier nederlagen op rij moest Westerwolde het afgelopen zondag opnemen tegen Pekelder Boys. De ploeg van trainer Loek Swarts stond in de rust met 3-0 voor, maar op miraculeuze wijze verloor Westerwolde opnieuw.

Al binnen een minuut moest Westerwolde de eerste tegenslag incasseren. Bij een hoge voorzet kwam doelman Johan Kruize verkeerd terecht en verdraaide hij zijn knie. Hij vervolgde de wedstrijd, maar na een kwartier spelen moest hij vervangen worden door de nog steeds geblesseerde veldspeler Rik te Velde.

Ondanks deze tegenvaller kwam Westerwolde via doelpunten van Harmen Huls, Martin Boer en Martin Smit op een 3-0 voorsprong. Mede door het matige aanvalsspel van Pekelder Boys kreeg de invalkeeper weinig te doen.

Maar na rust ging het flink mis voor de thuisploeg. Op een spekglad veld kwamen de gasten in mum van tijd terug tot 3-3. Kevin van der Laan kreeg vervolgens na een harde tackle zijn tweede gele kaart en dus rood. Pekelder Boys zocht de aanval en kwam al vrij snel op voorsprong. Uit frustratie maakte Ferdy Kuiper een grove overtreding, waardoor Westerwolde verder moest met 9 man. Voor de negen van Westerwolde was er geen houden meer aan en liepen de gasten uit naar een 3-6 overwinning.

Het werd dus een grote domper voor Westerwolde, dat door de vijfde nederlaag op een rij nog altijd voorlaatste staat in de 4e klasse C. Alleen Zuidlaarderveen staat nog onder Westerwolde. Komende zondag 13 november speelt Westerwolde opnieuw een thuiswedstrijd. Dan is Bellingwolde de tegenstander.

Foto: Be Eelsing