Henk de Haan verricht loting Leekster Voetbalgala

LEEK – Henk de Haan verricht vrijdag 18 november de loting van de 31e editie van het Leekster Voetbalgala. De voormalig voetbalprof gaat meer dan 50 teams in de diverse poules loten.

Het Leekster Voetbalgala is een zaalvoetbaltoernooi voor de veldspelers van de voetbalclubs uit de driehoek Groningen, Assen en Drachten en worden gespeeld in het Sportcentrum Leek.

Toernooi

Op vrijdag 23 december gaat de 31e editie van start met het B-toernooi. De twee beste 5e klassers plaatsen zich voor de eerste ronde van het A-toernooi, dat wordt afgewerkt op 28, 29 en 30 december. De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 7 januari. Vervolgens spelen de beste 8 teams op zaterdag 14 januari tijdens de Gala-avond om de felbegeerde beker.

Dames

Vorig jaar kwamen er voor het eerst dames-teams in actie. De organisatie heeft besloten om hier mee door te gaan. Op donderdag 22 december staan de eerste dames-wedstrijden op het programma. Vijf dagen later wordt de tweede ronde afgewerkt.

De loting zal plaatsvinden in het Sportcafé van Sportcentrum Leek en begint om 19:00 uur.