Leek op beurs met bouwkavels en nieuwbouwprojecten

LEEK – Van vrijdag 18 tot en met zondag 25 november staat de gemeente Leek met diverse bouwkavels en nieuwbouwprojecten in Leek, Oostwold en Zevenhuizen op de beurs NieuwbouwXl in MartiniPlaza in Groningen.

Oostindie, succes bewezen

De groene en ruim opgezette wijk Oostindie is de nieuwste woonwijk in Leek. De woningverkoop hier gaat zo goed, dat er dit jaar zelfs fors meer kavels worden verkocht dan was verwacht. De vrije kavels zijn bijna uitverkocht en de laatste twee projecten zijn in verkoop. Op de beurs kunt u hier meer informatie over krijgen. Ook wordt op de beurs een eerste blik geboden op nieuw kavelaanbod dat in het voorjaar van 2017 op de markt zal komen in deelgebied De Hoven, een stukje Drenthe in Groningen.

Oostwold, dorps wonen bij de Stad

Op slechts 8 kilometer van de Grote Markt en vlakbij het Leekstermeer ligt het sfeervolle dorp Oostwold (gemeente Leek). Oostwold heeft ongeveer 650 inwoners maar biedt een uitgebreid voorzieningenniveau. Voor een dorp van deze omvang ongekend! Er is een coöperatieve supermarkt en een multifunctioneel centrum, met onder andere basisschool De Gavelander, fitnessruimte, sportzaal, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Bovendien kent Oostwold een actief verenigingsleven. Kortom: voor gezellig en sfeervol landelijk wonen, op fietsafstand van de stad Groningen en nabij de A7, is Oostwold hèt alternatief! Er zijn nog bouwkavels en projectwoningen beschikbaar.

Zevenhuizen-Oost

Het dorp Zevenhuizen ligt ten zuiden van Leek en heeft ongeveer 3.000 inwoners. Er is een actief verenigingsleven. Naast twee basisscholen bestaan de voorzieningen uit diverse winkels en bedrijven. Ieder jaar in augustus vindt de ‘Feestweek Zevenhuizen’ plaats. Het dorp is niet voor niets in 2011 uitgeroepen als Leukste dorp van Groningen! Ten oosten van Zevenhuizen wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk ontwikkeld met een verwachte omvang van circa 50 woningen. De bouw gebeurt in meerdere fases. De verkoop van bouwkavels en projectwoningen in Fase 1 is gestart.