Zweefvliegseizoen weer ten einde

PROVINCIE – De dagen worden weer korter en het weer is de laatste weken guur en koud te noemen. Voor de zweefvliegers van de Noord Nederlandse Zweefvlieg Club is het seizoen nu dan toch echt ten einde. Het was een seizoen met een groot aantal hoogtepunten en het jaar is letterlijk en figuurlijk voorbij gevlogen. Er wordt nu alweer met smart uitgekeken naar begin maart, wanneer het nieuwe seizoen begint.

“Het was een prachtig seizoen!” glundert de 22 jarige Bas Douma uit Zuidbroek. “Er zijn vele schitterende vluchten gemaakt vanaf Veendam en veel leden hebben dit jaar hun brevet gehaald.” Ook zijn er veel mooie overlandvluchten gemaakt, waaronder een recordvlucht van meer dan 800 kilometer. Het mooie seizoen werd afgesloten met een schitterend najaar. Zelfs in november zijn er nog vluchten gemaakt van langer dan een uur. Een unicum voor de tijd van het jaar. Door het mooie weer hebben een aantal leerlingen nog dit jaar hun eerste solovlucht kunnen maken. “De eerste solovlucht geeft echt een onbeschrijfelijk mooi gevoel” aldus jeugdlid Pieter Buisman. “Opeens realiseer je je dat er geen instructeur meer achter je zit, en je helemaal alleen vliegt.”

foto-1-pieter-buisman-solo

Door het grote aantal solisten dit najaar, is er komend voorjaar is weer ruim plaats voor nieuwe leden. Zweefvliegen is een goed betaalbare vorm van vliegen en leren zweefvliegen kan al vanaf 14 jaar. Dat gebeurt dan ook veelvuldig. Dat blijkt wel uit de fanatieke jongerengroep binnen de vereniging. Ook steeds meer dames beginnen met zweefvliegen. Komende de winter worden de vliegtuigen schoongemaakt en krijgt het materieel het nodige onderhoud. Alle leden helpen vrijwillig mee om alles op tijd in topconditie te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Lijkt het je leuk om te leren zweefvliegen? Bezoek dan eens de website www.nnzc.nl. Je kunt ons ook vinden op onze Facebookpagina Noord Nederlandse Zweefvlieg Club.