Richard Streuding nieuwe hoofdtrainer van Onstwedder Boys

ONSTWEDDE – Voetbalvereniging Onstwedder Boys heeft een opvolger gevonden voor Fokke de Jonge. De trainer die aan het eind van dit seizoen vertrekt wordt opgevolgd door Richard Streuding. De 35-jarige Streuding is geboren en getogen in Onstwedde en is momenteel trainer van het tweede elftal.

Richard Streuding is al geruime tijd werkzaam op De Boskamp. Hij is bezig met zijn vierde seizoen als oefenmeester van Onstwedder Boys 2. “Na een goed gesprek geven spelersgroep en bestuur unaniem het vertrouwen aan Richard Streuding om ons eerste elftal volgend seizoen te trainen en te coachen”, vertelt bestuurslid René Jonker.

Streuding als speler

Toen Streuding in 2013 aan de slag ging als trainer van Onstwedder Boys 2 was hij al geen onbekende van de club. Hij voetbalde er vrijwel zijn hele jeugd. In 1998 stapte hij over naar SC Stadskanaal om daar te gaan spelen in de A1. Van 2000 tot 2002 speelde hij nog weer voor Onstwedder Boys, waarna hij zijn actieve loopbaan voortzette bij SV Mussel.

Streuding als trainer

Van 2003 tot 2009 trainde Streuding diverse jeugdelftallen van Onstwedder Boys. Na een jaar als jeugdtrainer bij SC Stadskanaal was hij drie seizoenen hoofdjeugdtrainer en trainer van de A1 bij SJS in Stadskanaal. Daarna ging hij voor het eerst aan de slag bij de senioren, wederom bij zijn oude liefde Onstwedder Boys, de club waar hij nu zijn eerste klus als hoofdtrainer mag gaan doen. Jonker: “Wij wensen hem veel succes bij deze stap in zijn carrière.”