Bibliotheek op school geopend op GBS De Lichtbron

HOOGEZAND – GBS De Lichtbron in Hoogezand heeft donderdag 17 november de Bibliotheek op school op feestelijke wijze geopend. Hierbij waren Marco Metscher, wethouder van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, en Janneke Klok, teamleider van Bibliotheek Hoogezand, aanwezig. De Bibliotheek op school helpt om de taal-, lees- en informatievaardigheden van kinderen te vergroten.

Het was een feestelijke opening waarbij alle groepen betrokken waren. Zo lazen leerlingen voor, interviewden de oudste leerlingen wethouder Metscher en onthulden de jongsten de naam van hun Bibliotheek op school: ‘De Leesbron’. Janneke Klok benadrukte de waarde van de schoolbibliotheek: ‘Er staat hier in Hoogezand natuurlijk een grote, mooie bibliotheek. Maar wat is er nu mooier dan een echte Bibliotheek op school?’

marco-metscher-onthulling-naam

De Bibliotheek op school is meer dan een schoolbibliotheek met een aantrekkelijke collectie voor kinderen. Het is een programma waarbij Biblionet Groningen, gemeente Hoogezand-Sappemeer en basisscholen samenwerken om structureel aandacht te geven aan lezen en mediawijsheid. Een leesconsulent van de bibliotheek werkt nauw samen met het onderwijsteam van de school en met de ouders om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen.