Informatieve ochtend in De Schutse

LEEK – SeniorWeg organiseert op vrijdag 2 december een informatieve ochtend in Dienstencentrum De Schutse in Leek. Deze bijeenkomst heeft als thema Het Levensboek en is bedoeld voor senioren die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

Er zal een presentatie gegeven worden door Franklin Roos. Hij zal een duidelijke uitleg geven over bedoeling, inhoud en mogelijkheden van Het Levensboek. Een Levensboek is een biografie voor bv. een opa of oma, vriend of vriendin, collega of jezelf. In dit boek kan informatie verzameld worden over het leven van een (dierbaar) persoon met bv. foto’s, diploma’s, geboorteaktes, een stamboom, informatie over hobby’s, sporten, rituelen, feestdagen, tekstsongs, politieke inzichten, etc.

De levensloop van een persoon wordt m.b.v. teksten en visueel materiaal in beeld gebracht. Als een herinnering aan of als cadeau voor, kan een boek geven worden. Het Levensboek kan o.a. worden gemaakt in tekstverwerkingsprogramma Word. Een beetje handigheid met dit programma is wel wenselijk om er iets moois van te maken. Voor dementerende mensen en hun naasten kan een levensboek boek een enorme dienst bewijzen. Voor deze doelgroep kan het een handvat zijn in een wereld die steeds verwarrender en onduidelijker wordt.

Naast informatie ontvangen op 2 december kunnen de bezoekers er later mee aan de slag in een cursus, die SeniorWeb aanbiedt. Het uiteindelijke resultaat van deze cursus zou een mooi, visueel levensboek kunnen zijn.

De informatieve ochtend is van 09:30 tot 11:30 uur.

Foto: Google Streetview