Gerard Vos en Leonie Glazenborg winnen Sinterklaasloop Scheemda

SCHEEMDA – Op zaterdag 19 november werd de zevende editie van de Virol Sinterklaasloop Scheemda gehouden. Behalve een straffe wind zaten alle omstandigheden voor een parcoursrecord mee. Met zonnig weer en een aangename temperatuur hadden de lopers niets te klagen.

De warming-up werd verzorgd door trainers van Aquilo (welke samen met Sportschool Scheemda betrokken waren bij de organisatie van deze loop (onderdeel van het Schutterups loopcircuit). Voor de kidsloop (500-1000+2000 meter) hadden 40 deelnemers zich ingeschreven. Voor de 5000+10.000 meter hadden zich 255 deelnemers ingeschreven.

Ondanks het lekkere weer, maar vooral door de straffe wind, bleef het parcoursrecours uit 2012 van Iwan Kamminga (31.51) en uit 2013 van Masila Ndunge (35.16) staan. Maar met een sterk deelnemersveld kwam de winnaar Gerard Vos binnen in een eindtijd van 33.53, gevold door Freek Hoolsema (34.00) en Jan Stuursma (34.27). Bij de dames was Leonie Glazenborg de snelste met een eindtijd van 40.37.
rfgfgfSportschool Scheemda had in samenwerking met trainer Harry Dusseljee weer een opstapgroep. Helaas waren hiervan een aantal dames uitgevallen door blessures en konden er een aantal niet meedoen door andere omstandigheden. Wilt U desondanks meelopen met deze groep dan kan dit op woensdagavond 19 uur, vanuit de sportschool (locatie Lutkelant 2 te Scheemda).

De 8e editie van de Sinterklaasloop Scheemda staat alweer ingepland en is dan ook weer onderdeel van het Schutterups loopcircuit. Ook volgend jaar zal Aquilo het organiseren in samenwerking met Sportschool Scheemda. Of het ook de naam Virol mag dragen zullen we nog even moeten afwachten.