Scooterbestuurder rijdt politieauto aan in Hoogezand

HOOGEZAND – De politie heeft donderdagavond een 20-jarige Stadjer aangehouden op de Meint Veningastraat in Hoogezand. De man reed op een scooter en kon door zijn snelheid een politieauto niet ontwijken. De man reed vervolgens door.

Op de kruising met de Sluiskade kwam de scooter met twee zonder verlichting op de weghelft van de politieauto. Door een snelle reactie van de agent werd een aanrijding in eerste instantie voorkomen, maar de scooterbestuurder reed alsnog tegen de politieauto aan, en reed daarna direct door en verliet de plaats van het ongeval. De twee mannen die op de scooter zaten droegen geen helm.

Tijdens de achtervolging werd de bestuurder op de Spoorstraat Noord verzocht om te stoppen. De scooterbestuurder remde, maar keerde en reed in de richting van de Meint Veningastraat. Na een korte zoektocht zagen de agenten op de Martin Luther de scooter staan. De persoon die bij de scooter stond werd door de agenten aangesproken. De tweede man was spoorloos. Na een snelle controle werd de 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten plaats na ongeval. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en probeerde weg te komen. De man werd vervolgens geboeid en hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar werd hij ingesloten.

Later op de avond kreeg de politie een melding binnen dat een 16-jarige jongeman uit Hoogezand bij een café aan de Sluiskade zat. Hij was gewond aan zijn been. Na onderzoek bleek dat deze nog onbekende jongeman de persoon was die achterop de scooter zat.

De politie heeft de zaak in onderzoek.