VV Poolster krijgt nieuw kunstgrasveld met kurk

SPIJK – Voetbalvereniging Poolster beschikt binnenkort over een nieuw kunstgrasveld. Het veld krijgt daarnaast ook nieuwe dug-outs, zes lichtmasten en aan weer zijden ballenvangers.

Het kunstgrasveld op sportpark Oldencate in Spijk wordt ingestrooid met korrels van kurk en gaat dienst doen als trainingsveld. Vrijwilligers van de voetbalclub hebben de afgelopen maanden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Samenwerking met vereniging

Om de start van de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld te markeren onthulde wethouder Jan Menninga donderdag een bouwbord. Hij toonde zich verheugd over de samenwerking met de vereniging en de komst van het nieuwe kunstgrasveld. “Met de inzet van onthulling-bouwbord-spijkvrijwilligers is dit allemaal financieel haalbaar geworden”, aldus de wethouder. “Straks kan er meer dan voorheen getraind worden”. Als alles goed verloopt, is begin februari het nieuwe trainingsveld klaar.

Kurk als instrooimateriaal

Met de keuze voor kurk als instrooimateriaal voor het kunstgrasveld, kiest de gemeente voor zekerheid. Kunstgrasvelden met rubber worden in Nederland op dit moment onderzocht op mogelijke gezondheidrisico’s. De uitkomst van dit onderzoek zijn nog niet bekend.