Sint Pannekoek Groningen groot succes

GRONINGEN – Sint Pannekoek in Groningen was een groot succes. Het vrolijke pannenkoekenfeest dat ooit bedacht werd door stripverhalenmaker Jan Kruis werd op meer dan zeventien locaties gevierd. Alleen al bij Der Aa-kerk zijn meer dan duizend Sint Pannekoekvierders bij een gekomen om het feest eer aan te doen door zo veel mogelijk pannenkoeken te eten.

Iedereen mocht zelf bepalen wat er werd betaald voor de pannenkoek. De opbrengst gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus ontwikkeld wordt om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.

Sint Pannekoek trok ook veel bekijks vanuit de gemeente. Onder meer wethouders Roeland van der Schaaf en Paul de Rook zijn een pannenkoek komen eten. Van der Schaaf maakte bovendien de winnaar van de pannenkoekenwedstrijd bekend. De ‘Pittige Popeye’, een stoere pannenkoek met sambal en spinazie staat een maand lang op het menu bij Het Pannenkoekschip.