Roald Dahl Festival trekt 4.000 bezoekers

GRONINGEN – Van 28 tot en met 30 december was Groningen het decor van het kleurrijke Roald Dahl Festival. Geen schrijver ter wereld bedacht zoveel angstaanjagende, onuitstaanbare en fantastische figuren als Roald Dahl. Hij is de meesterverteller en geestelijk vader van personages als Sjakie, Daantje, Matilda, De heksen en natuurlijk de Grote Vriendelijke Reus en hij zou dit jubileumjaar 100 jaar zijn geworden. Met het Roald Dahl Festival van het Groninger Forum werd dit jubileum in Groningen gevierd. Het festival trok ruim 4.000 bezoekers.

Films, Fantasielab, de Parade, Gruwelijke Gedichten en Magische Maaltijden

Op locatie Hereplein vertoonde het Groninger Forum de leukste, gekste en spannendste films naar de verhalen van Dahl: Matilda, Sjakie en de chocoladefabriek, Daantje de Wereldkampioen, De Fantastische Meneer Vos, The witches en James and the giant peach. In het Fantasielab in zaal 2 konden kinderen de wereld van Roald Dahl nog dieper verkennen met Flitsfilmpjes, toverfoto’s, het doolhof van de Fantastische Meneer Vos of het Min-app-lab. Ook de locatie aan de Oude Boteringestraat stond in het teken van Roald Dahl, met veel (gratis) activiteiten. Zo was er de feestelijke parade met verklede en luid toeterende kinderen van de Oude Boteringestraat naar het Hereplein, de workshop gruwelijke gedichten van stadsdichter Kasper Peters en de Grote Beesten Workshop. Voorafgaand aan het festival toerde een inspiratieworkshop langs de Groninger Forum-locaties in de wijken Beijum, Selwerd, Hoogkerk, Lewenborg, Vinkhuizen en De Wijert.