Culturele Raad Middelstum ontvangt Waarderingsprijs

MIDDELSTUM – De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Loppersum op 5 januari stond in het teken van kort terugblikken op 2016 en toosten op 2017. Net als andere jaren was er speciale aandacht voor de Waarderingsprijs. De Waarderingsprijs is door de gemeenteraad in het leven geroepen om vrijwilligers die onze mooie gemeente op de kaart zetten een pluim te geven.

Aanpeerdtjespries

De gemeenteraad deelt de Aanpeerdtjespries (Waarderingsprijs) uit aan één persoon of een groep inwoners die een bijzondere prestatie op maatschappelijk, sportief of cultureel gebied hebben geleverd. De gemeenteraad heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie de Culturele Raad Middelstum uitgeroepen tot winnaar. De jury roemt de veelzijdigheid, de uitstraling en het bereik – zowel binnen als buiten Middelstum-. De Culturele Raad Middelstum organiseerde onder andere Kunstmonument 2016 waarbij alle kunstenaars uit de gemeente Loppersum zich konden presenteren op unieke locaties in de gemeente. Juryvoorzitter Margriet Donker-van der Vinne overhandigde een bronzen beeldje aan vertegenwoordigers van de Culturele Raad Middelstum.

Eervolle Vermeldingen

De vrijwilligers van het zwembad in Middelstum en de vrijwilligers van het VVV in Loppersum ontvingen een Eervolle Vermelding. Deze vrijwilligers zijn initiatiefrijk en hebben het afgelopen jaar hun doorzettingsvermogen laten zien. Het zwembad in Middelstum wordt gerund door zo’n 40 vrijwilligers. Jaarlijks genieten 10.000 mensen van het zwembad, dat dient als ontmoetingsplaats voor kinderen en ouders uit het dorp en omliggende dorpen. De vrijwilligers van het VVV in Loppersum hebben afgelopen jaar toeristen enthousiast gemaakt voor onze gemeente. Per 1 januari 2017 is het VVV in Loppersum gesloten.