Basisschoolleerlingen maken kennis met Terra Winsum tijdens open dag

WINSUM – Zit jij in groep 8 en wil jij kennismaken met je nieuwe school? Terra Winsum organiseert op woensdag 18 januari een open dag voor vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs. Daar nodigt de school iedere belangstellende uit.

Tijdens de open dag krijgen jij en je ouders/verzorgers informatie over de school en heb je volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Er zijn allerlei activiteiten waardoor je een goed beeld krijgt van de lessen én activiteiten die bij Terra gegeven worden. Daarnaast kun je kennismaken met docenten en vragen stellen aan leerlingen. Bij Terra Winsum ben je naast de theorielessen veel buiten bezig en leer je van alles over de natuur en de wereld. Je gaat er dus veel op uit. De natuur is namelijk heel belangrijk op deze school. Bij Terra Winsum heb je de keuze tussen vmbo-groen, het Groene Lyceum en Praktijkonderwijs.

Vmbo-groen

Terra vmbo-groen is een veelzijdige opleiding. Je kunt binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen die aansluiten bij jouw capaciteiten. Je hebt theorie, maar ook leuke praktische projecten en je loopt stages. Dat betekent meekijken bij allerlei interessante organisaties en bedrijven.

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een leerroute voor leerlingen die goed kunnen leren én praktisch ingesteld zijn. Je sluit het Groene Lyceum af met een mbo-diploma op niveau 4. Daarmee heb je dus een startbewijs voor het hbo én je bent klaar voor de arbeidsmarkt. Over beroepen leer je op het Groene Lyceum veel, onder andere door de verschillende stages die je loopt. Het Groene Lyceum, iets voor jou?

Praktijkonderwijs

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Kom je hier op school, dan begin je in de onderbouw. Vanaf het vierde jaar kom je in de bovenbouw. De meeste leerlingen zitten vijf jaar op Praktijkonderwijs, soms een jaartje langer.

Open Dag Terra Winsum

woensdag 18 januari van 13.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur.
Locatie Hamrik: vmbo-groen en het Groene Lyceum
Locatie Onderdendamsterweg: Praktijkonderwijs