Ook modelspoor in 2017 bij Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

ZUIDBROEK – Komend weekend staat het vrijwilligersteam van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum weer voor u klaar. Net als vorig jaar zal ook dit jaar de Modelrailgroep Veendam ieder tweede volledige weekend van de maand aanwezig zijn met een grote modelspoorbaan. Het aanstaande weekend is de spoorbaan van Modelrailgroep Veendam weer geopend voor het publiek.

Er zal worden gereden met materieel uit diverse tijdperken. Uiteraard is er ruimschoots de gelegenheid voor het vergaren van informatie en idee├źn en staan de leden van de club u graag te woord voor het beantwoorden van vragen over vele facetten van de modelspoorhobby: baanontwerp, bouwen en het aankleden van de baan. Ook kunt u met uw eigen materieel rijden. Voor de jonge bezoekers is er tevens de mogelijkheid zelf met de treinen te rijden en in het bezit te komen van een officieel rangeerdiploma. De toegang tot de modelspoorbaan is zoals altijd bij de entreeprijs van het museum inbegrepen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Watersstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.