Doelpuntloze remise in ‘Derby van het Noorden’

HEERENVEEN – SC Heerenveen en FC Groningen hielden elkaar zondagmiddag in evenwicht in een doelpuntloze remise in het Abe Lenstra stadion. Een wedstrijd die op voorhand garant leek te staan voor vuurwerk, spektakel, doelpunten en rode kaarten. De laatste keer dat beide ploegen niet wisten te scoren in een onderling duel dateert uit 2004, toen de wedstrijd in Groningen ook in een 0-0 resulteerde.

De Groningers begonnen sterk aan de wedstrijd, maar moesten toezien hoe Heerenveen de wedstrijd steeds meer naar zich toe trok en ook de beste kansen kreeg. Toch leken de bezoekers vlak voor tijd op voorsprong te komen. Het doelpunt van Mahi werd echter afgekeurd, omdat de grensrechter de voorzet achter de achterlijn zag gaan.

In de tweede helft hadden de Friezen het betere van het spel, maar speelden te voorzichtig om het de goed georganiseerde Groningers moeilijk te maken. Zo eindigde de derby die maar geen derby wilde worden in een doelpuntloos gelijkspel.

De volgende wedstrijd van FC Groningen wordt gespeeld op zaterdag 4 februari. In het eigen Noordlease Stadion is Excelsior uit Rotterdam de tegenstander.