Westerwolde boekt belangrijke overwinning in en op Engelbert

ENGELBERT – In een doelpuntrijke wedstrijd wist Westerwolde zondagmiddag een belangrijke en mooie overwinning te behalen op het iets hoger geklasseerde Engelbert. Na een miraculeus kansenfestival, dito scoreverloop en tegen uiteindelijk tien spelers van Engelbert trok de formatie van trainer Loek Swarts na negentig minuten voetbal aan het langste eind. En konden er dus weer drie punten op het conto worden bijgeschreven. Hierbij moet wel gesteld worden dat het stoppen van een strafschop door keeper Henk Hebers in de tweede helft een belangrijke bijdrage was aan het binnenhalen van de winst. Door deze fraaie 5 – 2 overwinning kan er door Westerwolde weer met vertrouwen omhoog worden gekeken om zodoende te proberen de degradatieplaatsen te verlaten.

Op zich is het niet zo vreemd dat de wedstrijd van Westerwolde tegen en in Engelbert zo hoog uitviel. Ook het vorig seizoen werd er in dit dorp onder de rook van Groningen in een open wedstrijd met 7 – 2 gewonnen. In tegenstelling tot toen werd het duel nu in de laatste twintig minuten beslist. In de eerste helft hadden beide teams enige kansen, maar vooralsnog bleven beide keepers de situaties meester of faalden de spitsen hopeloos in de afronding. Een goed ingekopte bal door Arjen Heidekamp van Westerwolde werd wegens duwen al dan niet terecht afgekeurd. Toch viel er voor het wisselen van speelhelft een doelpunt te noteren. Engelbert-speler Taco Groenhuis speelde zich in de 40e minuut op de rand van de zestien meter behendig vrij en met een droge knal wist hij keeper Hebers van Westerwolde te passeren. Na precies 45 minuten voetbal floot de overigens bekwaam leidende, getalenteerde jonge scheidsrechter Dijk voor het rustsignaal.

Na de rust ging Westerwolde voortvarend van start en in de 50e minuut kopte Martin Smit uit een corner vanaf de linkerkant op een prima manier de gelijkmaker binnen. Hierna ontstond er een vervelende situatie in de wedstrijd die ten nadele van Engelbert uitviel. Na een zich liet aanzien onschuldige botsing aan de zijlijn bediende Engelbert-speler Erwin Kuipers zich van oneigenlijk taalgebruik. Voor scheidsrechter Dijk een reden de rode kaart uit zijn achterzak te toveren en deze aan Kuipers te tonen. Maar ook met tien man zat Engelbert niet bij de pakken neer en wist Tyrell Olthoff in de 60e minuut de 2 – 1 achter Hebers te koppen. Voor Westerwolde het sein om nog eens stevig ten aanval te trekken. Een ogenschijnlijk onschuldige handsbal net buiten het strafschopgebied door een speler van Engelbert leverde Westerwolde een directe vrije trap op. Aanvoerder Arjen Heidekamp wist hier wel raad mee en via de muur verdween zijn schot onhoudbaar in het doel: 2 – 2. Hierna de al aangehaalde omkeer in deze amusante wedstrijd. Na een volgens trainer Swarts niet slimme overtreding door Kevin v.d. Laan werd er een strafschop aan Engelbert toegekend. De behoorlijk goed ingeschoten strafschop werd echter door keeper Hebers op sublieme  manier gepareerd. En in plaats van 3 – 2 voor, kwam Engelbert direct daarna op een 2 – 3 achterstand. Invallend jeugdspeler René  v.d. Laan werd op links goed gelanceerd, sneed naar binnen en uit een bijna onmogelijk hoek schoot hij de bal met links in de 74e minuut achter de verbouwereerde goalie van Engelbert. Engelbert moest daarna aanvallen en dat speelde het counterende Westerwolde precies in de kaart. Uit voortreffelijk uitgespeelde aanvallen scoorde de verder weinig geluk hebbende centrale aanvaller Bartel Geleijnse nog twee keer, zodat er een degelijke 5 – 2 overwinning voor Westerwolde op het scorebord stond. Dat deze er niet zichtbaar stond lag waarschijnlijk aan de haperende techniek van het scorebord op het Engelberter sportpark.

In de wetenschap dat zowel Gieterveen als Pekelder Boys puntenverlies hadden geleden, begaven spelers en begeleiding van Westerwolde zich daarna opgetogen naar de kleedkamers. Zoals al gememoreerd kan de Vlagtwedder formatie weer met een gerust hart naar boven kijken. En met een hopelijk ook de komende weken fitte en volledige selectie zal de na de winterstop ingeslagen weg vast en zeker gecontinueerd kunnen worden.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Harmen Huls – Arjen Heidekamp – Rik te Velde – René Peereboom (65emin. Marco Boskers) – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Martin Smit – Merijn te Velde – Bartel Geleijnse – Elroy v.d. West (65e min. René v.d. Laan)                             

Toeschouwers: 50