Ergernis om slechtwerkende palen Arriva

VEENDAM – De SP-fractie in de Provinciale Staten heeft het provinciebestuur gevraagd om maatregelen te nemen rondom de slechte in- en uitcheckpalen van Arriva.

Al lange tijd bestaat ergernis bij reizigers over de slecht functionerende in– en uitcheckpalen van Arriva. Nu op station Veendam nog maar één paal het doet, moeten reizigers in de rij staan en worden regelmatig treinen gemist. De SP-fractie heeft daarom vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Volgens Raymond Jousma, SP-statenlid in Groningen, is de maat nu vol. “Reizigers raken geïrriteerd van de lange wachttijden en missen hun trein. Arriva moet dit gaan oplossen”.

De SP vraagt het provinciebestuur om van Arriva maatregelen te eisen. Jousma: “Je zou bijvoorbeeld mobiele palen kunnen inzetten. Ook kun je meer palen op stations neerzetten, om zulke problemen voortaan te voorkomen.” Volgens Jousma schiet Arriva duidelijk te kort en moet het bedrijf er wat aan doen.