Scoor een Boek! Experience in de bibliotheek

GRONINGEN – Kom in de voorjaarsvakantie op 21 februari  van 12.00-17.00 uur met het gezin naar de gratis Scoor een Boek! Experience in de Bibliotheek Hoogezand. Biblionet Groningen, het Groninger Forum en FC Groningen in de Maatschappij organiseren in 7 bibliotheken een middag vol voetbal en strijd.

De Scoor een Boek! Experience is onderdeel van Scoor een Boek!: het sportieve leesproject van de bibliotheek. Sinds 2016 kent dit project voor basisscholen ook een thuiseditie.  De bibliotheek roept gezinnen op om de komende 8 weken thuis zoveel mogelijk boeken, kranten en tijdschriften te gaan lezen (‘scoren’). Net als in de klas wordt op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen. Hiervoor kan een gratis Scoor een Boek!-poster worden afgehaald in de bibliotheek.

Van 18 tot en met 25 februari reist de Scoor een Boek! Experience langs de bibliotheken in Stadskanaal, Leek, Hoogezand, Veendam, Winschoten, Delfzijl en Groningen.  De middagen staan volledig in het teken van ‘scoren’. Wat kun je er bijvoorbeeld doen? Maak kennis met Dash. Deze blauwe robot kun je niet alleen programmeren, maar je kunt er ook mee voetballen! Speel een partijtje robotvoetbal met Dash en zijn vrienden. “Komt dat schot!” Bekijk fragmenten van voetbalwedstrijden en wordt zélf de voetbalcommentator. En: wie mag aan het einde van de vakantie de Scoor een Boek! Trofee omhoog houden? Doe mee met de ontwerpwedstrijd en teken een eigen trofee. De mooiste bekers worden geprint met een 3D-printer. Of laat je skills zien en wordt kampioen balletje hooghouden, doe mee aan het FIFA-toernooi (inschrijving ter plekke) of speel een oefenwedstrijd op de iPad. In 2015 verscheen de jeugdboekenserie over Arjen Robben. Het is tijd voor een nieuw verhaal! Kun jij verzinnen waar het over gaat? Zet je ideeën op papier in de Arjen Robben-corner. Meer informatie vind je op www.scooreenboek.nl.