Dagmar Warta van obs De Musselhorst is voorleeskampioen

MUSSELKANAAL – Dagmar Warta, leerling van groep 7 van obs de Musselhorst in Musselkanaal, heeft de Voorleeskampioenschappen van alle basisscholen in de gemeente Stadskanaal gewonnen. Hiermee verwierf ze een plek in de halve finale die op 15 maart in Groningen wordt gehouden.

Dagmar was eerder al uitgeroepen tot Voorleeskampioen van obs De Musselhorst waardoor zij haar school mocht vertegenwoordigen tijdens de Voorleeskampioenschappen in de gemeente Stadskanaal waar tien basisscholen aan meededen.

Dagmar las voor uit het boek ‘De gebroeders Leeuwenhart’ van Astrid Lindgren. Dagmar : “Ik heb dit boek gekozen omdat het mijn lievelingsboek is. Het is een spannend boek, maar het verhaal loopt wel goed af.”

Het is de eerste keer dat een leerling van obs de Musselhorst uit Musselkanaal kampioen van de gemeente Stadskanaal is geworden.  Op 15 maart leest Dagmar voor in Groningen tijdens de halve finale van de Nationale Voorleeskampioenschappen.