CDA in actie tegen Groningers grootste ergernis

GRONINGEN – Het CDA steekt zaterdag de handen uit de mouwen voor een grote zwerfvuil-opruimactie in de Wijert. De grote hoeveelheid zwerfafval is voor de partij al tijden een doorn in het oog. Dat het CDA hier niet alleen in staat blijkt uit het aantal klachten dat de gemeente Groningen in 2015 ontving. Met 34% van het totaal aantal meldingen blijkt het rondslingerende afval in de openbare ruimte de grootste ergernis van de stadjer.

Raadslid Herman Pieter Ubbens: ‘het CDA heeft al herhaaldelijk aandacht gevraagd voor het vele zwerfafval in de gemeente, maar helaas hebben we nooit een meerderheid gevonden. Blijkbaar ziet zowel de wethouder als een meerderheid in deze raad het probleem niet.’ Ook kandidaat Kamerlid Anne Kuik (nr. 11) draagt haar steentje bij. ‘Een schone omgeving is de basis voor een leefbare wijk’, aldus Kuik.

Het is niet de eerste keer dat de CDA fractie tot actie overgaat. Ook vorig jaar werd een grote hoeveelheid zwerfafval opgeruimd, toen in Vinkhuizen. Met de schoonmaakactie wil het CDA aandacht vragen voor de problematiek van het zwerfvuil en roept de partij de wethouder op om het probleem structureel aan te pakken.