Leerlingen van Terra Oldekerk hebben primeur

OLDEKERK – Leerlingen van Terra Oldekerk hadden vrijdag de primeur; zij mochten als eerste gebruik maken van het nieuwe instructielokaal dat Landbouwmechanisatiebedrijf S. Tjalma te Oldekerk heeft ingericht voor eindgebruikers, maar ook voor andere geïnteresseerden.

“Vanuit de markt is er steeds meer behoefte aan een instructieruimte waar uitleg wordt gegeven over de werking en afstelling van de machines voor de eindgebruikers. Machines worden groter, software is niet meer weg te denken bij afstelling en uitlezing en ook GPS systemen vragen speciale kennis die niet zo uit een instructieboekje is te halen”, vertelt Rinze Koning van LMB Tjalma. De instructieruimte bevindt zich aan de voorzijde van het bedrijf waar voorheen Tjalma senior zijn reparatie en showroom had als ‘klokkendokter’ van de regio. Na een complete verbouwing van deze binnenruimte is het een moderne ruimte geworden, voorzien van alle instructiemiddelen om goede uitleg te geven.

Op uitnodiging kwamen de leerlingen van Terra Oldekerk onder begeleiding van hun docent Techniek Klaas Richard Boonstra naar het instructielokaal. Onder het genot van een kop koffie kregen ze uitleg van de heer Koning en konden ze kennis nemen van het productaanbod. Het bedrijf mag zich sinds kort subdealer noemen van het merk Massey Ferguson. Dit gaf de leerlingen de gelegenheid om niet alleen het verhaal aan te horen, maar ook in de praktijk te ervaren hoe deze tractoren functioneren. “Voor Terra is de match met het bedrijfsleven van groot belang om leerlingen modern onderwijs aan te kunnen bieden dat volop aansluit op de praktijk”, aldus Klaas Richard Boonstra van Terra Oldekerk.