Dylano Stoter en Janick Lanting winnen jeugddamtoernooi in Veendam

VEENDAM – Zaterdag 25 maart vond in Buurtgebouw “De Langeleegte” in Veendam een Rapid damtoernooi plaats voor senioren en jeugd. Op dit 2e Kornelius de Vries toernooi kwamen ruim 30 dammers af. Oost Groningen was met 9 dammers vertegenwoordigd, waaronder 8 jeugdspelers die door Harry de Groot waren ondergebracht in 2 groepen van 4 spelers. Groep A werd gewonnen door de 10 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans en groep B door de 11 jarige Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans. De jeugdspelers kregen een speeltempo van 10 minuten per partij. De extra wedstrijd tussen de twee groepswinnaars Janick en Dylano werd door Dylano gewonnen.

 

Eindstand groep A      Janick Lanting Bad Nieuweschans

Demi Peters Bad Nieuweschans

Kyra van Driel Heiligerlee

Nickey Loots Winschoten

 

Eindstand groep B      Dylano Stoter Bad Nieuweschans

Sky Koghee Bad Nieuweschans

Jamey Loots Winschoten

Hermann Loots Winschoten

 

De 20 senioren werkten 11 ronden “Zwitsers systeem” af, met een speeltempo van “Fischer 5 + 5”. Jan Starke uit Oude Pekela was na afloop met 10 punten terug te vinden in de middenmoot.