Onderzoek naar activiteiten in Haren centrum

HAREN – Twee studentes van de Hanzehogeschool Groningen gaan vanaf maandag 10 april een afstudeeronderzoek doen naar activiteiten in het centrum van Haren. Nathalie Nitrauw en Amber Wiebrands, studentes van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, gaan onderzoeken wat wensen van buurtbewoners naar activiteiten zijn en wat het gebruik van de huidige activiteiten in het centrum is. Ook peilen ze de bereidheid bij buurtbewoners om vrijwilligerswerk te doen. 

Het afstudeeronderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het project Haren West. Haren West is dat deel van Haren waarin NOVO, zorgcentrum Westerholm, woonzorgcentrum de Zonnehof en ZINN en Stichting Torion samenwerken om activiteiten voor buurtbewoners te organiseren. Voor het onderzoek gaan de studentes 350 huishoudens in Haren West bezoeken om enquêtes uit te delen. De resultaten van het onderzoek zullen uitwijzen welke activiteiten in het centrum van Haren gewenst zijn en wie daarbij betrokken wil zijn. De resultaten van het onderzoek zijn eind mei bekend.

Met de resultaten over de bereidheid om vrijwilligerswerk te doen hoopt het project Haren West ook het Buurtteam Centrum uit te kunnen breiden. Het Buurtteam Centrum, gehuisvest bij NOVO aan de Torenlaan 1-2, ondersteunt met vrijwilligers buurtbewoners bij het coördineren en organiseren van activiteiten. Het Buurtteam ondersteunt al enige tijd initiatieven in de buurt; lezingen over Haren bijvoorbeeld, maar ook workshops, lunches, een high tea, burendag en een feest voor een jubilerend echtpaar. Door het onderzoek naar activiteiten en vrijwilligerswerk hoopt het project Haren West de ambitie te kunnen verwezenlijken om participatie in het centrum van Haren te stimuleren.