Stationsweg van oost naar west afgesloten van 16 t/m 30 april

Tussen zondag 16 en zondag 30 april is de noordelijke baan van de Stationsweg, dat is de kant van het Verbindingskanaal, afgesloten voor autoverkeer. Ook een deel van het fietspad aan deze kant is dan gestremd tussen de Herebrug en de Werkmanbrug. Dat is nodig om alle reizigers die met NS-bussen van en naar Groningen reizen, veilig in- en uit te laten stappen. Daarvoor komen er tijdelijke bushaltes aan de noordzijde van de Stationsweg, ten oosten van de Werkmanbrug.

Vanwege werkzaamheden bij station Assen rijden er van 16 t/m 30 april geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen. De NS zet veel extra bussen in om reizigers te vervoeren. Omdat de gewone dienstregeling van de bussen ook doorgaat, is er op het busstation te weinig ruimte.

Extra haltes
De extra haltes maken het mogelijk dat veel passagiers tegelijkertijd en veilig in verschillende NS-bussen kunnen in- en uitstappen. Borden en stewards wijzen reizigers de weg. Om ervoor te zorgen dat passagiers de juiste looproute nemen en niet tussen de bussen door de weg oversteken, komt in het midden van de Stationsweg een barrier.

Omleidingen
Verkeersregelaars regelen op de kruising Hereweg – Zuiderpark – Stationsweg het verkeer. Het autoverkeer van oost naar west wordt omgeleid via de N7 en het Emmaviaduct. De Stationsweg blijft wel open voor het autoverkeer van west naar oost. Fietsers worden omgeleid via het fietspad langs het spoor en het Stadsbalkon.

Werkzaamheden station Assen
Er rijden geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen vanwege werkzaamheden bij station Assen. ProRail past er het spoor aan voor de extra pendeltrein Assen-Groningen, die vanaf september in de spits gaat rijden. Ook komt er een nieuwe perrontunnel, past ProRail perrons aan en worden een aantal wissels weggehaald, waarmee er minder kans is op storingen. Het spoor en de overige wissels worden vernieuwd. Meer informatie: https://www.prorail.nl/assen