Burgemeester legt krans bij herdenking Anzac Day

GROOTEGAST – Dinsdag heeft burgemeester Ard van der Tuuk een krans gelegd bij de ‘Commonwealth War Grave Section’ van begraafplaats Westduin in Den Haag. Dit deed hij ter gelegenheid van ‘Anzac Day’, de dag dat gesneuvelde Nieuw-Zeelandse en Australische soldaten wereldwijd worden herdacht. De gemeente Grootegast heeft een zusterrelatie met de Nieuw-Zeelandse gemeente Tasman District en de Australische gemeente Kingborough op Tasmanië.

Lunch met ambassadeur
’s Middags werd de burgemeester door de Nieuw-Zeelandse ambassadeur Janet Lowe ontvangen voor een lunch. Zij spraken onder meer over de festiviteiten die dit jaar en komend jaar op het programma staan rondom de 375e herdenking van de ontdekking van Nieuwe Zeeland door Abel Tasman, die in 1603 geboren werd in Lutjegast.