Jeugdgroepen van Iovivat spelen voorstellingen in de Blauwe Schuit

WINSUM – De basisschooljeugd speelt ‘Granny Smit en de mysterieuze toverspiegel’. Een spannend en grappig sprookje voor jong en oud, geschreven en geregisseerd door José Timmer. De jongste middelbare scholieren spelen Hexpositie, een eigen werk van Anka Roggeveen die ook zelf regisseert. In Hexpositie wordt u meegenomen in de avonturen van een klas van d’Olle Schoul. Beide stukken zijn samen te zien op zaterdag 20 mei om 19.30 uur en op zondag 21 mei om 15.00 uur in de Blauwe Schuit in Winsum.
“Wat een troep hier op het dorpsplein!” De burgemeester van het dorp is niet blij en roept enkele dorpsbewoners bij elkaar om verhaal te halen. De dorpsbewoners weten van niks en tevens is iedereen verbaasd over de grote spiegel die ineens prominent op het dorpsplein staat. Ondanks dat het plein er van opfleurt, gebeuren er sinds de komst van de spiegel mysterieuze dingen. Dorpsbewoners raken spullen kwijt, mensen verdwijnen en schaap Jitske slaat er ook wat van op hol. En wat is dat toch steeds met die tikkende klok?

Granny Smit, de heks van het dorp weet altijd op alles een oplossing, maar ook zij is ineens spoorloos verdwenen. Toch is haar toverboek dichterbij dan je denkt, ook al weten bijna alle dorpsbewoners dit niet. Ennuh… Je weet toch dat je noooooit van een vreemde appel moet eten? En ook, dat je noooooit de spiegelranden van een vreemde spiegel moet aanraken? Het gebeurt toch…Met alle gevolgen van dien!  Een spannend en grappig sprookje voor jong en oud!

In de middeleeuwen waren heksen een ware rage, maar dat is ver verleden tijd… Toch? De klas van scholengemeenschap d’Olle Schoul gaat op onderzoek uit. Huize Dreutel openbaart haar geheimen. Of is het een valstrik? Bestaan ze nog de bloeddorstige vampiers, de eenhoofdige monsters en de kwade heksen? Slecht weer wordt code oranje, maar wat als het code rood is… en de toiletjuffrouw de redster in nood is? Waarom gaat Lola niet mee en wie zijn de single ladies van Beyoncé? Voor velen een vraag, voor de toeschouwer een spel. Of niet? Entree € 10,00 volwassenen, € 5,00 tot 16 jaar. Reserveren via www.iovivat.info of ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).