Westerwolde blijft op eigen kracht vierdeklasser

VLAGTWEDDE – Door een verdiende en mooie overwinning op het Winschoter BATO heeft Westerwolde het vierdeklasserschap afgelopen zondagmiddag met een jaar weten te verlengen. Door een 5 – 0 zege op het al in veilige positie verkerende BATO was het team van trainer Loek Swarts niet meer afhankelijk van de uitslagen op de andere velden en eindigde het team op een keurige tiende plaats in de competitie. Dat daar uiteindelijk vierendertig wedstrijdpunten voor nodig waren had niemand aan het begin van het seizoen durven bevroeden. Door de winst van het Vlagtwedder team zijn Alteveer en Pekelder Boys veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

In de eerste circa twintig minuten van de wedstrijd liet het zich niet aanzien dat er na negentig minuten voetbal een comfortabele 5 – 0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord zou staan. Het jonge team van BATO was de bovenliggende ploeg en het team van vertrekkend aanvoerder Arjen Heidekamp van Westerwolde kreeg maar geen grip op de wedstrijd. In de 18e minuut was er het eerste wapenfeit van Westerwolde. Martin Boer schoot vanaf een afstand van twintig meter een vrije trap loeihard op de paal. Hierna volgden nog een aantal kleine kansen voor Westerwolde, maar het duurde tot de 33e minuut eer de ban werd gebroken. Jeremy Hekman gleed op rechts op snelheid langs zijn directe tegenstander en bediende spits Martin Boer daarna op maat: 0 – 1. Vrij snel daarna kreeg de immer zwoegende middenvelder Frank Riks de enige gele kaart van de wedstrijd van de prima leidende scheidsrechter Pot uit Haren. Vlak voor rust viel de tweede treffer van Westerwolde. Met een lange bal werd nu de naar links uitgeweken Boer aangespeeld, deze sneed naar binnen en bediende de aan de rechterkant opgedoken Jeremy Hekman. Op zijn beurt wist de grillige aanvaller hiermee wel raad en tekende dan ook de verdiende 2 – 0 ruststand aan.

In de tweede helft eindelijk een goed combinerend Westerwolde, waarschijnlijk mede mogelijk door de geringere weerstand van de BATO-elf. In de 53e minuut tekende Martin Boer z’n tweede treffer van de middag aan. Na een prima voorzet van Merijn te Velde knikte hij bij de tweede paal de bal beheerst binnen. Beide doelpuntenmakers tot dusver werden in de 60e minuut vervangen door twee verse krachten, te weten René v.d. Laan en Rik te Velde. Laatstgenoemde drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd door binnen het strafschopgebied van BATO voortdurend voor gevaar te zorgen. In de 76e minuut pikte hij zijn doelpunt mee door met links met een beheerst balletje de enigszins gefrustreerde keeper Tuin van BATO andermaal het nakijken te geven. Laatste man Ferdy Kuiper zorgde in deze laatste competitiewedstrijd voor het slotakkoord. Mee opgekomen zorgde hij ervoor dat met een 5 – 0 overwinning voor Westerwolde de wedstrijd kon worden beëindigd. En zodoende kon er aan het eind van de competitie, evenals de voorgaande dag het geval was bij de dames van Westerwolde, toch nog een feestje worden gebouwd.

Westerwolde kan zich nu gaan opmaken voor het in de maand juni te spelen Westerwolds voetbalkampioenschap. Met de acht verenigingen binnen de nieuwe gemeente Westerwolde i.o. wordt er dan een drietal doordeweekse wedstrijden in toernooivorm gespeeld, die als voorbereiding op de competitie 2017 / 2018 mogen worden beschouwd. Hiermee verlaat de vereniging het de laatste twee jaar beproefde nederlaagtoernooi aan het eind van het seizoen. Met het organiseren van dit gemeentelijk toernooi wil de voetbalvereniging Westerwolde een nieuwe impuls geven aan het overbruggen van de lange zomerstop. Want, in de wetenschap dat er in ieder geval nog een jaar in de vierde klasse mag worden gespeeld, begint ook voor Westerwolde de nieuwe competitie pas half september.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Harmen Huls – Arjen Heidekamp – Ferdy Kuiper – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks (66e min. Rudolf Riks) – Marco Boskers – Merijn te Velde – Martin Boer (60e min. Rik te Velde)– Jeremy Hekman (60e min. René v.d. Laan)

Amusementswaarde:   7                                                    Toeschouwers: 100