Bezoekers genieten tijdens warme Dag van het Park

WINSCHOTEN – Terwijl het kwik rond het middaguur hard opliep richting de 30 graden bleek al snel dat vele Oldambtsters toch een dagje park verkozen boven een dagje aan het strand. En terecht, want de vele vrijwilligers van de verschillende deelnemende verenigingen bleven hun rol tijdens het evenement met verve vervullen. Tevens bleek het juist onder de bladerdaken van de vele bomen in het Rosarium en stadspark van Winschoten prima vertoeven.

Succes

De organisatie beschouwt de middag dan ook als een succes. Zo’n 2000 bezoekers trokken naar het groene hart van de gemeente Oldambt om zich voor te laten lichten of zelf actief mee te doen aan één van de vele activiteiten. Over de gehele route waren bezoekers te vinden met in de hand één van de uitgedeelde plattegronden, druk zoekend naar de volgende activiteit die hen te wachten stond.

Belevingsroute

De nieuwe belevingsroute, welke voor het eerst te bezichtigen was voor het grote publiek, kon op veel enthousiaste reacties rekenen. ‘”Hier moeten we later als het helemaal af is nog vaker heen’’ is een veel gehoorde kreet uit de mond van de deelnemende kinderen, maar ook uit die van de ouders. Het geheel is een welkome toevoeging aan het mooie stadspark van Winschoten.

Groei

De organisatie, welke in handen ligt van Marketing Oldambt, verwacht de komende jaren door te kunnen groeien naar een groter aantal deelnemende verenigingen zodat de route nog beter gevuld wordt. Dit alles met als doel om de mens en de natuur in het Oldambt meer te verbinden en tegelijkertijd verenigingen een unieke kans te geven om naamsbekendheid op te bouwen en aan ledenwerving te doen.