100% Groningen lanceert ‘100% Groningen whatsapp’

GRONINGEN – In Groningen wonen meer dan 200.000 deskundigen. Iedere inwoner weet als geen ander wat er mooi is aan Groningen en wat er beter kan. Stel je hebt een goed idee of je ziet iets wat beter kan, hoe en aan wie laat je dat dan weten? Daarvoor hebben we de 100% Groningen whatsapp gelanceerd. 100% Groningen is een lokale politieke beweging die met Marjet Woldhuis is vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Marjet Woldhuis: ‘Met het lanceren van onze 100% Groningen whatsapp zetten we stap in de richting de politiek toegankelijker te maken. Politiek, zelfs lokale politiek, is voor veel mensen een ver van mijn bed show. Terwijl de politiek al begint als je uit je deur stapt en ziet dat de straat er netjes bij ligt maar dat die defecte afvalcontainer wel veel zwerfvuil aantrekt. Dan kun je de 100% Groningen whatsapp gebruiken’.

Woldhuis benadrukt dat er zeer zorgvuldig wordt omgegaan met de informatie en de gegevens die in de app terechtkomen. Het is nadrukkelijk geen groepsapp. De gegevens zijn alleen bij 100% Groningen bekend en blijven daar ook.

Marjet Woldhuis: ‘Als je wilt dat mensen weer interesse krijgen in politiek moet je de lijntjes zo kort mogelijk houden. Met onze app doen we dat. Het zou kunnen dat als jij ons vandaag een goed idee appt dat dit over een maand op de agenda van de raad staat. Dat is toch 100% prachtig?’

Mensen kunnen zich aanmelden door ‘Groningen AAN’ te appen naar 06 330 30 330.

Afmelden doe je door ‘Groningen uit’ te appen.