Veteranen beleven mooie dag in het Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Ieder jaar worden alle veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Niet alle veteranen zijn in de gelegenheid deel te nemen aan de landelijke dag. Daarom hebben de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn op zaterdag 17 juni 2017 gezamenlijk een regionale Veteranendag georganiseerd in restaurant In de Klaver in Niebert.

De dag werd geopend door de heer Kloezen van het Veteranencomité. Vervolgens werden alle veteranen welkom geheten door burgemeester Kosmeijer van de gemeente Marum. Gastspreker kapitein Geertsma vertelde over de huidige vredesmissies vanuit Nederland. Muziekvereniging Amicitia Nuis-Niebert en accordeonist Johan Lautenbach zorgden voor de muzikale omlijsting. De Veteranendag werd afgesloten met een buffet. Ruim 80 mensen hebben deelgenomen aan de dag.