Gemeenteraad Stadskanaal onder de indruk van nieuwe OK-complex Refaja

Een nieuw OK-complex dat de artsen van Treant Zorggroep in staat stelt om nog betere zorg te verlenen aan patiënten. Dat kreeg een delegatie van zeventien leden van de gemeenteraad van Stadskanaal dinsdagavond te zien bij een werkbezoek aan ziekenhuislocatie Refaja.

‘Het OK-complex biedt meer ruimte, alle benodigde instrumenten staan dichter bij elkaar en de patiëntveiligheid kan nu nog beter geborgd worden’, aldus bestuursvoorzitter Carla van de Wiel. ‘Mooi dat we dat aan de leden van de gemeenteraad konden laten zien. Ze waren er duidelijk van onder de indruk.’    

Het complex is nog niet in gebruik genomen. Zo moet er nog voor gezorgd worden dat ongedierte op geen enkele manier in de operatiekamers kan komen. Er wordt overlegd met de aannemer om te kijken of deze werkzaamheden op afzienbare termijn kunnen worden uitgevoerd. Afhankelijk hiervan kunnen de werkzaamheden starten. De verwachting is dat deze drie maanden in beslag nemen.

Foto: Treant Zorggroep