Julianaflat in Veendam wordt herbouwd

VEENDAM –┬áHet appartementencomplex aan de Julianalaan in Veendam, dat op 19 april door een explosie werd beschadigd, wordt herbouwd. Vijf appartementen worden geheel gesloopt en opnieuw gebouwd, de overige 11 appartementen die leegstaan gaat Acantus van binnen vernieuwen, met onder meer nieuwe badkamers en keukens. Acantus overweegt daarnaast om ook de isolatie van het complex te verbeteren.

Planning

Acantus wil de werkzaamheden liefst voor of direct na de bouwvak starten. De sloopvergunning is inmiddels verleend. Zodra de tekeningen definitief zijn, wordt ook de omgevingsvergunning aangevraagd. Over de nutsaansluitingen worden de laatste afspraken gemaakt. Het werk begint met de sloop van de vijf appartementen en de herbouw daarvan. Daarna volgt de verbouwing van de overige appartementen. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2018 klaar zijn en dat ze vanaf dan weer kunnen worden verhuurd. Het plan is om het deel van het complex dat nu bewoond is, aansluitend op te knappen.

Voormalig bewoners

De voormalige bewoners van de Julianalaan-flat die nu elders wonen, de overige bewoners en omwonenden, zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. Samen met bewoners wil Acantus ook andere verbeterwensen voor het complex in kaart brengen, zoals het verbeteren van de ingang aan de achterzijde. Bijna alle bewoners die in april verhuisd zijn, hebben bij Acantus aangegeven dat zij niet terug willen keren naar hun oude huis. Mochten zij alsnog van gedachten veranderen, dan gaat Acantus daarover met ze in gesprek.