Kijkje in de keuken Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

“Het leukste om te laten zien? De hoogste verdieping, waar bijna niemand komt!”

GRONINGEN – Een groep van bijna 300 mensen meldde zich aan voor een Kijkje in de keuken van het in januari geopende Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk. De reacties waren overweldigend. Er moesten zelfs drie extra avonden gepland worden. Afgelopen dinsdag was de derde van de zes groepen te gast.

Nieuwsgierig bekeken de ruim 60 gasten het vacuüm afvalsysteem, de duurzame afwasstraat van vierenhalve meter en het geavanceerd Coolspot systeem bij het buffet. Het nieuwe hotel is voorzien van moderne en duurzame ‘snufjes’. Iets wat je als reguliere hotel- of restaurantbezoeker misschien niet mee krijgt. Dit Van der Valk Hotel heeft het Green Key Gold Keurmerk. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. “Speciaal voor Van der Valk is een broninstallatie ontwikkeld. Onder het gebouw zit een warmtepomp, die de warme lucht in de zomerperiode opslaat en in de winter gebruikt om het gebouw te verwarmen en andersom”, zo vertelt Salesmedewerker Jelly-Monique haar gasten tijdens de rondleiding. “Wat ik het leukste vind om te laten zien? De hoogste verdieping, waar bijna niemand komt! Hier verzamelen verschillende installaties, ketels en buizen zich vanuit het hele hotel. Het ziet er imposant uit.”

Na de rondleiding gaan de gasten aan tafel in het restaurant en kan men proeven wat er in de keuken wordt gemaakt. Volgens Lidia Vedder (PR & Communicatie) smaakt dit succes naar meer. “Natuurlijk is het fijn als gasten de weg naar het hotel weten te vinden en een goed en smaakvol verblijf ervaren, maar nog leuker is het om gasten een verhaal te vertellen en in gesprek te raken.” Het hotel heeft een eigen Facebookpagina, LinkedIn pagina en website om met haar gasten te communiceren.  “Misschien zou een blog een leuke aanvulling zijn om nog meer verhalen te delen vanuit het hotel, maar ook zeker om in gesprek te komen met onze gasten en wat hen beweegt”.