Inloopbijeenkomst Fietsroute Hoogezand-Groningen

De provincie Groningen organiseert samen met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Groningen een inloopbijeenkomst over de fietsroute Hoogezand-Groningen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 18 juli, van 19.00 tot 21.00 uur in Hotel Van der Valk, Rijksweg West 11, in Westerbroek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Er is geen plenaire presentatie; bezoekers kunnen binnenlopen op het moment dat hen het beste uitkomt.

Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen bezoekers uitleg krijgen over het project Fietsroute Hoogezand-Groningen en de geplande maatregelen aan het fietspad. Zo worden de in- en uitritten langs de route aangepast en gaat de provincie langs de N860 tussen Waterhuizen en de Woldweg/Rengerslaan asfaltvlakken opruimen. Daarnaast is er meer informatie over een proef waarbij er objecten langs de fietsroute wordt geplaatst om het gedrag van weggebruikers in het verkeer te verbeteren. De objecten komen in de buurt van een aantal kruisingen te staan. Dit moet automobilisten en fietsers erop attenderen dat ze om zich heen moeten kijken voordat ze de weg oversteken. Tijdens de inloopavond is er voor bezoekers volop gelegenheid om vragen te stellen aan de projectmedewerkers en hun mening te geven over de voorgestelde maatregelen.

Project fietsroute Hoogezand-Groningen
Op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen, langs de Rijksweg (N860) en de Energieweg, gebeuren te veel ongelukken. Bovendien voelen mensen zich soms onveilig op de route. Dat komt onder andere door te hard rijdende (brom)fietsers, onoverzichtelijke kruisingen en slechte verlichting. De verkeersonveiligheid is voor de provincie Groningen, de gemeenten Groningen en Hoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond reden om met een project de route aan te pakken. Dat doen ze sinds april 2016.