Oude vertrouwden en bijzondere gasten tijdens eerste lustrumeditie Roege Wilt Wandeling

Oude vertrouwden en bijzondere gasten tijdens
eerste lustrumeditie Roege Wilt Wandeling

ONSTWEDDE – Deelnemers aan vijfde editie van de Roege Wilt Wandeling komen tijdens de wandeling verrassend bijzondere gasten tegen. Deze zijn samen met oude vertrouwde personages te zien in theatrale scenes uit de lokale mythe van Roege Wilt, tijdens deze bijzondere wandeltocht door de pittoreske landschappen en natuur van Smeerling, Ter Wupping en Sterenborg. De Roege Wilt Wandeling, vindt plaats op zaterdag 26 augustus vanaf 18.00 uur vanaf Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde.

List en bedrog, dood en verderf. De mythologische minkukel Roege Wilt strooide er kwistig mee in zijn leefgebied rond de Roege Baarg, in Ter Wupping en Smeerling. Buurtbewoners, geestelijken en gezagsdragers, ze waren voor Roege Wilt allemaal gelijk: slachtoffers van zijn misdadendrang. Dit is opgetekend door in 1860 in Onstwedde geboren onderwijzer Ammo Henderikus Smith. Deelnemers wandelen zaterdagavond 26 augustus vanaf 18.00 uur door de mythologische vertellingen over deze ellendeling tijdens de Roege Wilt Wandeling.

Vreemde figuren
De deelnemers aan de Roege Wilt Wandeling worden vanaf 18.00 uur ontvangen met Ellersinghoezenkoffie met een Westerwoldse lekkernij (voor kinderen limonade) in Gasterij Natuurlijk Smeerling, Smeerling 15 in Onstwedde. Tijdens de ongeveer zeven kilometer lange wandeling door de prachtige natuur van Ter Wupping, Sterenborg het dal van de Ruiten Aa en Smeerling duiken verschillende authentieke personages en rare snuiters op. Zij brengen het verhaal van Roege Wilt tot leven. Onderweg krijgen de deelnemers een versnapering.

Start- en eindpunt van de Roege Wilt Wandeling is Gasterij Natuurlijk Smeerling. Deelname kost acht euro, inclusief genoemde consumpties. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Opgave kan tot 24 augustus bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, tel. (0599) 312611 en e-mail info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Roege Wilt liet zich niet zo maar te grazen nemen tijdens een van de voorgaande Roege Wilt Wandelingen (foto Meijco van Velzen).