Wethouder Hans Ronde onthult toeristische borden in noordelijke dorpen

Wethouder Hans Ronde heeft op woensdag 26 juli 2017 toeristische borden voor Bierum, Godlinze, Losdorp, Krewerd en Spijk onthuld, met als doel de zichtbaarheid van toeristische ondernemingen en voorzieningen in deze dorpen te vergroten. De feestelijke ingebruikname van de borden vond om 15.30 uur plaats bij het Bierumer strandje bij Hoogwatum.
Zichtbaarheid toeristische ondernemingen en voorzieningen verbeteren
“Als wethouder toerisme en recreatie ben ik blij dat we bezoekers aan onze gemeente met deze aan-vullende bebording nog beter kunnen attenderen op de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkhe-den die het noordelijke gebied van Delfzijl onmiskenbaar heeft”, aldus Hans Ronde. Lokale onderne-mers, bewoners en plaatselijke commissies van kerken hebben al langer de wens hun dorpen beter op de kaart te zetten voor zowel toeristen als inwoners uit de gemeente. In Spijk is daarnaast een be-wonersinitiatief gaande om de toeristische en recreatieve kwaliteiten te versterken. Initiatiefnemer en ondernemer Neeltje Fedder: “Wij willen de vindbaarheid van onze minicamping graag versterken. Wij merken dat we in een behoefte voorzien van rondtrekkende fietsers of wandelaars en dat we moeilijk gevonden worden.” Met de toeristische bebording komt de gemeente aan hun wensen tegemoet.