Concerten in het middeleeuwse kerkje van Leegkerk

In augustus is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk aan de rand van de stad Groningen weer elke zondagmiddag geopend voor bezoekers. Iedereen is welkom om het bijzondere monument te bezichtigen. Ook zijn er elke zondag optredens van diverse musici.

Middeleeuwse muziek en Jiddische liederen
Zo is er op zondag 6 augustus om 12.00 uur eerst een optreden van Duo El Duque. Doeke Oostra en Jan van Dijk spelen en zingen deze middag muziek van de Middeleeuwen tot nu, onder begeleiding van gitaar en luit. Daarna is het om 15.00 uur de beurt aan Mja Mera, een vocaal/instrumentaal trio afkomstig uit de stad Groningen. Ze brengen Jiddische liederen en ladino ten gehore. Dit afgewisseld met klezmer en aanverwante Oost-Europese luister- en dansmuziek.
Groningse verhalen over Hoogkerk en het Westerkwartier
Zondag 13 augustus spelen Menno Bouter en Peter van de Bunt om 13.30 uur eigen nummers. Daarna vertelt Joop Kuipers om 14.15 uur Groningse verhalen over Hoogkerk en het Westerkwartier.

Klassiek gitariste Sophie Winsemius en het Alto Kwartet
Zondag 20 augustus trakteert klassiek gitariste Sophie Winsemius bezoekers om 14.00 uur op een afwisselend programma waarbij de luisteraars worden meegenomen naar verschillende muzikale periodes en werelden. Van Bach tot Barrios met de warme klank van gitaar. Om 15.00 uur speelt het Alto Kwartet naast hoogtepunten uit de jazz- en rhythm & bluesgeschiedenis ook eigen werk. Het kwartet bestaat uit Julia Flenter (baritonsax/vocal/arrangementen), Janine ter Steege (altsax), Hugo Beukema (tenorsax) en Hans Bosch (altsax/arrangementen).

Muziekplezier voor kinderen
Zondag 27 augustus zijn kinderen van nul tot en met vier jaar samen met hun ouders van harte welkom in de kerk van Leegkerk. De Nootjestrommel verzorgt dan van 15.00 uur tot 15.45 uur een speelse muziekmiddag voor jonge kinderen.

Zomerzondagen
De kerk van Leegkerk is elke zondag in augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur geopend voor het publiek. Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken. Ook is het mogelijk om koffie en thee te drinken, met daarbij natuurlijk een stukje taart. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.
De kerk van Leegkerk
De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk is in 2013 verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere goudkleurige kubus geplaatst, met daarin diverse moderne voorzieningen. De kerk opent regelmatig de deuren voor publiek. Daarnaast wordt het monument ook verhuurd voor diverse evenementen, zoals concerten, lezingen, huwelijken en workshops.
Data
Zondag 6 augustus: Duo El Duque – 12.00 – 15.00 uur
Zondag 6 augustus: concert Mja Mera – 15.00 – 17.00 uur
Zondag 13 augustus: Menno Bouter en Peter van de Bunt – 13.30 uur
Zondag 13 augustus: Joop Kuipers – 14.15 uur – 15.45 uur
Zondag 20 augustus: Sophie Winsemius – 14.00 uur en 14.30 uur
Zondag 20 augustus: Alto Kwartet – 15.00 uur – 16.30 uur
Zondag 27 augustus: muziekplezier voor kinderen van 0-4 jaar – 15:00 uur – 15:45 uur
Entree: gratis (vrijwillige bijdrage is welkom)