Vakantiespelweek Onstwedde gaat weer van start

Tijdens de laatste week van de zomervakantie staat Onstwedde weer in het teken van de Vakantiespelweek. 193 kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze begeleid worden door circa 60 jonge vrijwilligers (vanaf 15 jaar) die zich aangemeld hebben als leiding. Van 28 augustus tot en met 1 september wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt. Het thema dat dit jaar centraal staat is: Vakantiespelweek in Disneyland! De editie van 2017 staat daarnaast in het teken van het 55-jarige bestaan van de Onstwedder Spelweek.
Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die jaren mee hebben gedaan aan de Vakantiespelweek, op hun vijftiende weer terugkeren als leiding. De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er vergaderd door het bestuur van de Spelweek om de editie van het komende jaar weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.
Op de maandag wordt de week feestelijk geopend en zal er stil worden gestaan bij het 55-jarige jubileum van de Spelweek. Verder zullen de kinderen verschillende dingen gaan knutselen die in verband staan met Disneyland. Ook zullen de kinderen deze dag een speurtocht gaan lopen met verschillende raadsels en spelletjes. Daarnaast komen ze misschien ook nog wel Disneyfiguren tegen. De dinsdag staat in het teken van sport en spel. Dit jaar worden er verschillende spelletjes aangeboden rondom recreatieplas Wedderbergen. Op de woensdag gaan we met de hele groep naar Attractiepark Duinen Zathe te Appelscha. Hier kunnen zowel de kinderen als de leiding genieten van de attracties. De donderdag zal in het teken staan van een grote Disneyshow. Er worden ’s ochtends stukjes voorbereid. De verschillende groepen gaan playbacken, dansen, presenteren of zingen, wat vervolgens ’s middags opgevoerd zal worden voor alle belangstellenden. Familieleden en andere bekenden zijn deze donderdag vanaf 13:30 van harte welkom om de show van de kinderen te bekijken. Op de vrijdag, tevens de laatste dag van de Vakantiespelweek, mogen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten. ’s Avonds wordt de week afgesloten en mag iedereen tijdens een feestelijke optocht laten zien hoe mooi ze verkleed zijn.
De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft een eigen pagina waarop dagelijkse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Ook op de website www.vakantiespelweek.nl zullen voortdurend foto’s en belangrijke updates geplaatst worden.