Veel belangstelling voor Fivelstadtocht

Appingedam – De al ruim vijfhonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat dit historische cultureel wandelevenement definitief een plaats op de landelijke wandelkaart heeft ingenomen.
Op zaterdag 9 september 2017 wordt er vanuit Appingedam de vierde historisch culturele wandeltocht georganiseerd in het gebied Fivelingo voor de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer. De start- en finishlocatie is het kleinste Renaissance raadhuis.uit 1630 aan de Wijkstraat.
Het wandelevenement is altijd op de zaterdag van het Landelijk Open Monumentenweekend om zo de culturele en historische achtergronden van de te lopen wandelroutes te accentueren en voor de editie van 2017 is de noordelijke route uitgezet. Deze noordelijke route kronkelt zich een weg door het voormalig Fivelboezem gebied langs dorpen, wierden en vanzelfsprekend richting de zeedijk.
Momenteel wordt er druk aan de dijk gewerkt door het Waterschap Noorderzijlvest en haar aannemers in het project Ommelanderdiek .
In goed onderling overleg is besloten dat in dit stadium van de werkzaamheden de wandelaars op 9 September toch kunnen genieten van de uitgezette routes op en rond de dijk.

Startend vanuit Appingedam worden – afhankelijk van de te lopen afstand – de volgende plaatsen met hun wetenswaardigheden bezocht: Opwierde, Jukwerd, Nijenklooster, Arwerd, Krewerd, Oosterwijtwerd, Leermens, Losdorp, Spijk, Bierum , Holwierde, Nansum, Uitwierde en Solwerd.
Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken.
De inschrijving sluit bij maximaal 700 deelnemers en kan tot en met 8 September 2017 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.