Programma Tellerlikker Festival bekend

Twee weken na de zomervakantie barst het theaterseizoen los in Cultuurhuis De Klinker. Met optredens van Ellen ten Damme op vrijdag 15 september, Herman van Veen op zaterdag 16 september en kindervoorstellingen, amateuroptredens en previews tijdens het Tellerlikker Festival op zaterdag 16 en zondag 17 september staat De Klinker op zijn kop. Het programma voor het Tellerlikker Festival is rond en het belooft weer een daverend succes te worden.

Kindermiddag
Op zaterdag 16 september van 12.00 tot 17.00 uur zijn de ruimtes in De Klinker gevuld met activiteiten voor de jeugd. In de foyer wordt een heuse jungle gebouwd. Kinderen kunnen er slingeren aan een liaan, hangen in een apennest of puzzelen met een giraffe. Ageeth de Haan zingt vooral over mooie dingen. Ze zingt over papa’s en mama’s, bakt een taart en bouwt een feestje. De liedjes zijn vrolijk en grappig of juist rustig om alleen even naar te luisteren en te kijken. In de grote zaal kunnen kinderen kijken naar de voorstelling ‘Aadje Piraatje viert feest’ die maar liefst twee keer te zien is. Wanneer ze liever zelf actief mee willen doen, is de workshop ‘toneelspelen’ een aanrader.

Amateuroptredens en profacts
Op zondagmiddag 17 september zijn de zalen van De Klinker het domein van de amateurkunst. De nadruk ligt vooral op zang en dans. Op het podium van de grote zaal zijn optredens van de Winschoter Kunstrolschaatsclub in samenwerking met de dansafdeling van het Kunstencentrum, Rollingteam Noord en dansschool F2 Dance Company. Later in de middag wordt het podium omgebouwd tot een sfeervol jazzcafé. In het jazzcafé staan diverse artiesten geprogrammeerd, zoals Wiranda Bloemhof, Helge Slikker, Acousticats, Tim Knol en Diederik Nomden. In de foyer kunt u genieten van optredens van de bands Blues Cast, Janis McCoury & The Wall of Sound, Soulsation, Blues Juice, Slaif en Nulviefteg.

De toegang tot het Tellerlikker Festival is op beide dagen gratis. Ook de voorstellingen en optredens tijdens het Tellerlikker Festival zijn gratis te bezoeken.

Eerste voorstelling theaterseizoen
De allereerste voorstelling van het theaterseizoen 2017-2018 komt op naam te staan van alleskunner Ellen ten Damme. Op vrijdagavond 15 september laat Ellen ten Damme de mooiste Franse chansons uit de dynamische twintigste eeuw herleven. Klassiekers van o.a. Jacques Brel, Edit Piaff, Yves Montand en Brigitte Bardot, maar ook latere en eigen hits passeren de revue. Ellen doet dit niet alleen, maar samen met haar achtkoppige superband ‘The Magpies’.

Herman van Veen
Het tweede optreden van het culturele seizoen komt op naam te staan van Herman van Veen met zijn cabaretvoorstelling Tour 2017. Deze levende theaterlegende speelt viool, zingt, schrijft, componeert, schildert en is geestelijk vader van wees-eend Alfred Judocus Kwak. In 1966 beklom hij voor het eerst een podium. Het was het begin van een internationale zegetocht die nog immer voortduurt en die de theaterlegende met zijn muzikanten, liedjes en verhalen op zaterdagavond naar De Klinker voert.

Kaarten voor de show van Ellen ten Damme en Herman van Veen zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl.