Open Dag in gloednieuwe Bibliotheek Veendam

Na een grondige verbouwing is er in Bibliotheek Veendam op zaterdag 16 september een Open Dag van 10:00 tot 17:00 uur. De bibliotheek is onherkenbaar vernieuwd en ingericht op de kernfuncties ontmoeten, leren en ontdekken. Nieuw zijn onder meer De Speelplaats en De Fabriek, waar ook na de Open Dag vele workshops georganiseerd worden. Om 14:00 uur ’s middags reikt wethouder Bert Wierenga certificaten uit aan de vrijwilligers die aan de slag gaan in het Taalhuis van Bibliotheek Veendam. Hier kunnen volwassenen terecht om hulp te krijgen bij het leren lezen en schrijven.

Allernieuwste bibliotheekformule
Na de pilot in Bibliotheek Appingedam, is Bibliotheek Veendam als tweede vestiging ingericht volgens de allernieuwste formule van Biblionet Groningen. Met deze formule laat Biblionet Groningen zien dat de bibliotheek meer dan ooit tevoren een omgeving is waar mensen – jong en oud – zich kunnen ontwikkelen en het plezier van lezen en leren ontdekken. Bezoekers kunnen er studeren, werken, zich verdiepen in een moeilijk onderwerp of juist even ontspannen met een goed boek of een leuk tijdschrift. Alles kan en mag.

Open Dag: activiteiten en demonstraties
Op zaterdag 16 september kan iedereen de vernieuwingen met eigen ogen bekijken op de Open Dag. En het blijft niet alleen bij kijken, want tussen 10:00 en 17:00 uur zijn er doorlopend activiteiten en demonstraties. Kinderen kunnen in De Speelplaats slingerapen en papegaaien spotten en in De Fabriek maken bezoekers kennis met digitale snufjes en technologieën zoals robots programmeren en 3D-printen. Ook is er informatie te verkrijgen over de cursussen en de andere activiteiten van de bibliotheek.

Uitreiking certificaten Taalhuisvrijwilligers
Om 14:00 uur reikt wethouder Bert Wierenga certificaten uit aan de nieuwe vrijwilligers van het Taalhuis in Bibliotheek Veendam. Zij hebben zich bekwaamd in het ondersteunen van mensen die graag willen leren lezen en schrijven. Dankzij een goede samenwerking met partnerorganisaties zoals stichting Lezen & Schrijven en Noorderpoort zorgt Biblionet Groningen ervoor dat er in steeds meer bibliotheken een Taalhuis komt. Zo gaan we samen de strijd tegen laaggeletterdheid aan; nog altijd een te groot probleem in Nederland.